تکرر ادرار در بارداری
تکرر ادرار در دوران بارداری یا دفع ادرار بیشتر از حد معمول در دوران بارداری است. به عنوان یک علامت واحد، هیچ دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. با این حال، یک زن باردار در صورت احساس درد هنگام ادرار کردن یا سایر علائم عفونت دستگاه ادراری (UTI) باید با پزشک خود مشورت کند. تکرر ادرار زمانی است که در دوران بارداری نیاز به ادرار بیش از حد معمول دارید. نیاز بیشتر به توالت رفتن در دوران بارداری طبیعی است و به دلیل تغییرات هورمونی و فیزیکی است که در بدن شما ایجاد می شود. مثانه شما (که ادرار را ذخیره می کند)، روده شما (که مدفوع شما از آن عبور می کند) و رحم شما (جایی که کودک شما رشد می کند) در فضای کوچک معده شما قرار دارند، به طوری که تغییرات در اندام بر سایر اندام ها نیز تاثیر می گذارد. . در این مقاله می خواهیم در مورد تکرر ادرار در هفته اول بارداری و سایر مواقع صحبت کنیم. پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا بدانید تکرر ادرار نشانه بارداری سالم است یا خیر و تکرر ادرار در ماه اول بارداری اتفاق می افتد.
تکرر ادرار در بارداری چیست
هر آنچه باید از تکرر ادرار در بارداری و راه درمان آن باید بدانید. تکرر ادرار در بارداری چیست؟ تکرر ادرار یکی از اولین علائم بارداری است و شایع است و ممکن است در کنار سایر علائم، تکرر ادرار نشانه بارداری باشد. تکرر ادرار در درجه اول به دلیل افزایش سطح پروژسترون و گنادوتر پین جفت انسانی (hCG) رخ می دهد. در حالی که برخی از زنان باردار ممکن است تغییرات جزئی را تجربه کنند، برخی دیگر ممکن است احساس کنند نیاز به دویدن منظم به توالت در طول روز و شب دارند. تکرر ادرار در ماه ششم بارداری یا تکرر ادرار در ماه هشتم بارداری ممکن است رخ دهد.
این افزایش در تکرر ادرار ممکن است در اواخر بارداری تکرار شود، زیرا رحم و جنین به رشد خود ادامه می دهند و به مثانه فشار وارد می کنند. زنان بارداری که تب یا لرز یا احساس سوزش هنگام ادرار دارند باید فوراً به پزشک مراجعه کنند. زیرا ممکن است عفونت دستگاه ادراری (UTI) باشد. علائم دیگر ممکن است شامل کمردرد یا افزایش ناگهانی نیاز به ادرار کردن برای مدت کوتاهی باشد.
علائم تکرر ادرار
اگرچه علائم تکرر ادرار ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد، بسیاری از زنان باردار متوجه می شوند که در سه ماهه اول (هفته های 1 تا 12) نیاز به دفع ادرار بیشتری دارند. برخی از افراد ممکن است در دوران بارداری با رشد جنین و فشار بر عضلات مثانه، مجرای ادرار و کف لگن، نشت یا بی اختیاری ادرار استرسی (SUI) را تجربه کنند. بنابراین تکرر ادرار در هفته اول بارداری تا تکرر ادرار در ماه سوم بارداری کاملا طبیعی است. اگرچه جنین خیلی بزرگ نیست.
دفتر سلامت زنان خاطرنشان می کند که نشت یا بی اختیاری ممکن است در شرایط زیر رخ دهد:
- عطسه کردن
- سرفه کردن
- خندیدن
- ورزش کردن
- بلند کردن چیزی
- پیاده روی
گاهی اوقات علائم تکرر ادرار نشان دهنده یک بیماری زمینهای است، مانند عفونت سیستم ادراری. علاوهبر تکرر ادرار و احساس اضطراری بودن آن، سایر علائم UTI عبارتند از:
- خون در ادرار
- ادرار کدر یا بدبو
- درد زیر شکم
- حالت تهوع
- درد یا سوزش هنگام ادرار کردن
- از دست دادن کنترل مثانه
افراد باردار در معرض خطر بیشتری برای UTI هستند. طبق یک مطالعه از مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، تقریباً ۸٪ افراد باردار به UTI مبتلا میشوند. در صورت عدم درمان، عفونت ادراری میتواند خطرات جدی برای سلامتی یک فرد باردار و جنین در حال رشد او ایجاد کند.
تشخیص تکرر ادرار در بارداری
پزشکان اغلب می توانند بر اساس علائم فرد تشخیص تکرر ادرار در بارداری دهند. علاوه بر معاینه فیزیکی، ممکن است از شما یک سری سوالات در مورد اینکه هر بار که به توالت می روید و چقدر ادرار می کنید پرسیده شود. آنها همچنین ممکن است موارد زیر را بپرسند:
- تغییر در بو، رنگ یا قوام ادرار
- مصرف روزانه مایعات
- الگوی فراوانی (یعنی زمانی که شروع شد و علائم در چه زمانی از روز رخ میدهد)
اگر پزشک مشکوک باشد که علائم مربوط به بارداری نیست، ممکن است یک یا چند آزمایش تشخیصی را تجویز کند. آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- آزمایش ادرار
- سونوگرافی
- سیستوسکوپی
- تست استرس مثانه
- تست عفونت مقاربتی (STI)
تکرر ادرار در بارداری چه زمانی رخ میدهد و چقدر طول میکشد
تکرر ادرار یکی از علائم اولیه بارداری است و می تواند در چند هفته اول پس از بارداری شروع شود. تکرر ادرار در بارداری چه زمانی رخ میدهد و چقدر طول میکشد؟ با این حال، اکثر افراد می توانند در هفته های 10-13 شروع به تجربه فوریت کنند، زیرا این زمانی است که رحم شروع به فشار دادن روی مثانه می کند.
تمرینات کف لگن که به عنوان تمرینات کگل نیز شناخته می شوند، می توانند عضلات پایین لگن و مجرای ادرار را تقویت کرده و از مثانه حمایت کنند. انجام تمرینات کگل در دوران بارداری می تواند به برخی افراد کمک کند تا کنترل جریان ادرار خود را دوباره به دست آورند. تمرینات کگل در دوران بارداری و بعد از زایمان بی خطر است.
برای انجام تمرینات کگل، مثانه خود را خالی کنید و مراحل زیر را دنبال کنید:
- شکم، سینه، رانها و باسن را شل کنید.
- عضلات کف لگن را سفت کنید و ۵ تا ۱۰ ثانیه نگه دارید.
- عضلات را به مدت ۵ تا ۱۰ ثانیه شل کنید.
- ۱۰ بار تکرار کنید.
NAFC انجام ۱۰ تکرار را سه بار در روز توصیه میکند.
هیدراته ماندن با نوشیدن ۸ تا ۱۲ فنجان آب در روز در دوران بارداری حیاتی است. با اینحال، چند کار وجود دارد که یک فرد باردار میتواند برای کاهش جریان خون انجام دهد، از جمله:
- کاهش مصرف مایعات قبل از خواب
- اجتناب از نوشیدنیهای کافئین دار
- هنگام ادرار کردن به جلو خم شدن
- نگه داشتن دفترچه تخلیه مثانه یا ثبت وقفههای دستشویی رفتن
آیا تکرر ادرار در بارداری و جنسیت جنینی ارتباطی دارند
آیا تکرر ادرار در بارداری و جنسیت جنینی ارتباطی دارند؟ همان طور که گفته شد، تکرر بارداری های ادراری تنها به دلیل بزرگی جنین در حفره شکمی اتفاق می افتد و ربطی به جنسیت جنین ندارد. تکرر ادرار نشانه طبیعی بارداری است. با این حال، همچنین می تواند نشانه ای از یک بیماری زمینه ای باشد که ممکن است برای تکرر ادرار نیاز به درمان داشته باشد. زنان بارداری که علائم اضافی UTI از جمله ادرار دردناک را نشان می دهند، باید در اسرع وقت با پزشک خود تماس بگیرند.
تکرر ادرار بخشی از بارداری است و باید پس از زایمان ناپدید شود. با این حال، برخی از زنان باردار ممکن است تا شش هفته پس از زایمان علائم را تجربه کنند. بنابراین تکرر ادرار در ماه ششم بارداری یا تکرر ادرار در ماه هشتم بارداری در صورتی که درد نداشته باشد یا با علائم ذکر شده دیگر همراه نباشد، ممکن است کاملا طبیعی باشد.