آشنایی با برخی از عوارض کاشت ابرو

ابروها ممکن است تحت تاثیر عوامل مختلف مثل ژنتیک، بیماری‌ها، استرس، اختلالات هورمونی و .. دچار ریزش شوند. این عارضه در افراد بالغ بیشتر دیده می‌شود اما ممکن است برخی افراد نیز به صورت مادرزادی و از همان سنین اولیه ابروهای کم پشتی داشته باشند. عمل کاشت ابرو به عنوان بهترین روش برای جبران ریزش ابروها شناخته می‌شود که نتایج طبیعی و دائمی دارد. با این حال کاشت ابرو نیز مثل هر عمل دیگری با عوارض خاص خود همراه است. برای آشنایی با برخی از مهم‌ترین عوارض کاشت ابرو لطفا تا انتها با ما همراه شوید.

منظور از عوارض کاشت ابرو چیست؟

کاشت ابرو نوعی تکنیک زیبایی است که در آن با انتقال فولیکول‌های موی فرد از برخی نواحی خاص برای پر پشتی و بهبود حالت ابروها استفاده می‌شود. در این روش نیز از همان تکنیک‌های کاشت مو استفاده می‌کنند اما جزئیات و دقت آن بیشتر است. از آنجایی که کاشت ابرو به نوعی پیوند بافت محسوب می‌شود و با مداخله در لایه‌های پوست انجام می‌شود، ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد. عوارض کاشت ابرو اغلب محدود بوده و پس از مدت کوتاهی بهبود می‌‌یابند؛ به طوری که اغلب افراد عوارض سخت، طولانی و آزار دهنده‌ای را تجربه نمی‌کنند.

عوارض کاشت ابرو ممکن است بر روی بهبودی یا نتیجه عمل نیز تاثیر بگذارد. از این رو می‌بایست سعی کنید کمترین میزان عوارض را تجربه کنید و در صورت مشاهده سریعا آنها را رفع کنید. رعایت برخی نکات به شما کمک می‌کند علاوه بر تجربه عوارض کمتر، دوران نقاهت کمتری داشته باشید و نتیجه مطلوب کاشت ابرو را دریافت کنید.

دلمه‌های بعد از کاشت ابرو

در برخی موارد ممکن است در محل فولیکول‌های کاشته شده التهاب یا اصطلاحا دلمه‌هایی مشاهده کنید که باعث نگرانی شما شوند. این التهاب می‌تواند باعث جمع شدن مایعاتی زیر پوست شده و چند روز بعد خشک می‌شوند. دلمه‌های بعد از کاشت ابرو همراه با قرمزی و پوسته شدن پوست دیده می‌شوند و به صورت موقت ظاهر ناخوشایندی ایجاد می‌کنند. این عارضه طبیعی است و به منظور جلوگیری از ورود میکروب به زخم‌های میکروسکوپی ایجاد می‌شود. بهتر از خارش و لمس این دلمه‌ها خودداری کنید تا فولیکول‌ها دچار عفونت و آسیب نشوند.

پوسته شدن پوست در ناحیه کاشت

یکی دیگر از شایع‌ترین عوارض کاشت ابرو، پوسته شدن پوست ناحیه گیرنده یا همان ابروهاست. معمولا چند روز بعد از کاشت، پوست ناحیه ابروها دچار حالت خشکی می‌شود و می‌ریزد. بهتر است از دستکاری یا خارش ناحیه ابروها اجتناب کنید تا آسیبی به فولیکول‌ها وارد نکنید؛ چرا که این عارضه خود به خود و نهایتا 1 یا 2 هفته بعد از عمل به طور کامل برطرف می‌شود و اثری از آن باقی نمی‌ماند. علاوه بر این پوسته شدن پوست جزئی از فرایند ترمیم آن است و مداخله شما ممکن است باعث انتقال عفونت شود.

در صورتی که پوسته پوسته شدن ابروها بیش از 10 روز ادامه پیدا کرد، می‌توانید از ژل آلوئه ورا برای توقف آن استفاده کنید. البته باید توجه داشته باشید که به آرامی از ژل استفاده کنید و تا حد امکان فشاری ایجاد نکنید.

قرمزی پوست

یکی دیگر از عوارض کاشت ابرو قرمزی پوست در ناحیه ابرو و پیشانی است. از آنجایی که ناحیه ابروها توسط جراح تحت مداخله قرار می‌گیرد، خون و مایعات بیشتری به این ناحیه ارسال می‌شود و ممکن است کمی التهاب و تورم نیز دیده شود. قرمزی پوست ممکن است همراه با جوش و یک سری لکه‌های کوچک باشد که جای نگرانی ندارد و معمولا بعد از چند روز به طور کامل برطرف می‌شد. در صورتی که قرمزی پوست بیش از حد طولانی شد بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا با تجویز داروهای لازم این عارضه را رفع کند.

خونریزی

معمولا در حین عمل کاشت ابرو به خصوص در روش‌های تهاجمی خونریزی به میزان کم اتفاق می‌افتد که جزئی از عمل است؛‌ اما خونریزی بعد از عمل کاشت ابرو یک عارضه نادر است. این نوع از خونریزی معمولا دلیل خاصی دارد که بیشتر به شرایط فرد مربوط است. در صورتی که حداقل 10 روز از مصرف داروهای ضد انعقاد خون یا داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی نگذشته باشد، احتمال خونریزی وجود دارد.

خونریزی در ناحیه اهدا کننده و ابروها با استفاده از گاز استریل و فشار چند دقیقه‌ای برطرف می‌شود. در صورتی که خونریزی حتی با استفاده از گاز استریل نیز ادامه پیدا کرد، بهتر است برای درمان آن هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید. با این حال خونریزی غیر قابل کنترل بعد از کاشت ابرو خصوصا با روش‌های جدید تقریبا غیر ممکن است.

تفاوت در رنگ و ضخامت ابروها

برای کاشت ابرو معمولا از موهایی استفاده می‌شود که شباهت بیشتری به موهای ابرو دارند. بانک موی مناسب برای این روش در پشت گوش و کنار سر قرار دارد. به طور کلی مقداری تفاوت در رنگ و ضخامت ابروهای کاشته شده نسبت به ابروهای اصلی طبیعی است.کوتاه کردن ابروها و رنگ کردن آنها می‌تواند این عارضه را به طور کلی رفع کند. همچنین تبحر و دقت پزشک در انتخاب فولیکول‌های مناسب می‌تواند از بروز این عارضه جلوگیری کند.

راهکارهای کاهش عوارض کاشت ابرو

اولین راهکار برای کاهش عوارض کاشت ابرو این است که برای این کار به یک کلینیک معتبر مراجعه کنید تا تحت نظر پزشک متخصص و مجرب این عمل را انجام دهید. استفاده از تجهیزات مناسب و کادر پزشکی حاذق علاوه بر بهبود نتایج عمل، باعث می‌شود عوارض کاشت ابرو به حداقل رسیده و فرد دوره نقاهت سریع‌تری را تجربه کند. علاوه بر این لازم است خود شما نیز یک سری نکات بهداشتی و مراقبت‌های بعد از عمل را که توسط پزشک توصیه می‌شود رعایت کنید تا از میزان بروز عوارض بکاهید. مهم‌ترین مراقبت‌های بعد از کاشت ابرو شامل:

  • مراقب تغذیه خود باشید و از پرخوری یا مصرف غذاهای ناسالم و پرچرب خودداری کنید.
  • ترجیحا تا 3 روز از مصرف کافئین خودداری کنید.
  • حداقل تا 2 هفته از مصرف دخانیات و الکل خودداری کنید.
  • با هماهنگی پزشک مصرف داروهای ضد انعقاد خون را تا 10 روز قطع کنید.
  • از هر گونه لمس و تماس با ابروها حداقل تا 10 روز خودداری کنید.
  • تا 14 روز نمی‌توانید ابروهایتان را به صورت معمولی بشویید و باید از اسفنج مخصوص استفاده کنید.
  • از برداشتن خودسرانه پانسمان روی ابرو خودداری کنید و اجازه دهید پزشک این کار را انجام دهد.
  • تا 2 ماه از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب خودداری کنید و از عینک آفتابی و کلاه لبه دار استفاده کنید.
  • حداقل تا 6 ماه از هرگونه مداخله زیبایی مثل برداشتن، رنگ یا هر تغییر دیگر در ابروها خودداری کنید.

با رعایت این مراقبت‌ها و انجام کاشت ابرو در یک کلینیک معتبر و مجهز، اطمینان خواهید یافت که کمترین میزان عوارض کاشت ابرو را تجربه می‌کنید.

→ خواندن مطلب قبلی

mcv چیست و بالابودن آن در آزمایش خون به چه معناست؟

خواندن مطلب بعدی ←

همپای سلامت؛ ارائه دهنده خدمات پرستاری در منزل

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *